Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

niedziela, 15 czerwca 2014

ZAPIEKANE KIEŁBASKI NADZIEWANE

To kolejny pomysł na szybkie danie obiadowe, sytą kolację lub gdy spodziewamy się gości, do piwka taka kiełbaska super się sprawdza :)



                                                                      SKŁADNIKI:

  • 250g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 2 pomidory
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka curry
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100g startego żółtego sera
  • 5-6 ulubionych kiełbasek
  • sól i pieprz
                                                               PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki pokroić pieczarki i cebulkę, dodać jajko, curry, jogurt i połowę startego sera, posolić dodać pieprz i wszystko wymieszać, kiełbaski naciąć wzdłuż, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i wypełnić farszem, resztę farszu wykładamy dookoła, pomidory pokroić w plastry i ułożyć na kiełbaskach, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut, naczynia nie przykrywamy, wtedy kiełbaska będzie ładnie podpieczona :)

1 komentarz: