SKŁADNIKI:
- 250g pieczarek
- 1 mała cebula
- 2 pomidory
- 1 jajko
- 1 łyżeczka curry
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 100g startego żółtego sera
- 5-6 ulubionych kiełbasek
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Do miseczki pokroić pieczarki i cebulkę, dodać jajko, curry, jogurt i połowę startego sera, posolić dodać pieprz i wszystko wymieszać, kiełbaski naciąć wzdłuż, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i wypełnić farszem, resztę farszu wykładamy dookoła, pomidory pokroić w plastry i ułożyć na kiełbaskach, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut, naczynia nie przykrywamy, wtedy kiełbaska będzie ładnie podpieczona :)
super pomysł na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuń