Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

poniedziałek, 16 czerwca 2014

SEROWY CHLEBEK

Teraz, gdy nasi mężczyźni siedzą głównie przed telewizorem i oglądają mecze, warto przygotować jakieś fajne przekąski i taki właśnie jest serowy chlebek, serwujemy go w całości i odrywamy kawałki rękoma, pasuje do piwka i innych mięsnych przekąsek, pomysł ,kuchnia Lidla, :)



                                                                    SKŁADNIKI:

  • 1 bochenek chleba z chrupiącą skórką
  • 100g masła
  • 200g sera ementaler
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pieprz
                                                             PRZYGOTOWANIE:

Bochenek chleba nacinamy w kratkę, miej więcej do 3/4 wysokości, masło i ser tniemy  w cienkie paseczki i wtykamy je pomiędzy kawałki chleba, całość doprawiamy pieprzem, słodką papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Chlebek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.15-20 minut, aż ser się rozpuści.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz