Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

sobota, 14 czerwca 2014

PARÓWKI Z SEREM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

To bardzo prosty sposób na urozmaicenie śniadania lub kolacji, zmiast gotować parówki, zapiekamy je z serem w cieście francuskim, mniam :)



                                                                      SKŁADNIKI:

  • ulubione parówki (ja kupuję piratki w Lidlu, 93% mięsa)
  • żółty ser
  • op. ciasta francuskiego
  • jajko
                                          
                                                               PRZYGOTOWANIE:

Schłodzone ciasto francuskie kroimy na sześć kwadratów, każdy kwadrat przeciąć na pół, otrzymujemy dwa trójkąty, na każdy trójkąt, od dłuższej strony kładziemy parówkę, na nią plaster sera i zwijamy w rulon, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem, wkładamy do piekarnika, pieczemy ok. 15-20 minut w 180-200 stopniach, aż ciasto będzie miało złoty kolor, podajemy z ketchupem lub innym sosem.
Gdy zostaje mi ciasto, zawsze po obiedzie robię z owocami na deser :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz