Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

czwartek, 12 czerwca 2014

FASZEROWANE CIABATTY

To pomysł na ciepłą kolację lub na szybki obiad, danie proste w przygotowaniu i smaczne, kilka bułek, mięsko, pomidory, papryka i jeszcze kilka składników, naprawdę dobrze smakuje, przepis z ,kuchnia Lidla,:)



                                                                      SKŁADNIKI:

  • 4 ciabatty
  • 250g mięsa mielonego, ja użyłam z indyka
  • 1/2 papryki
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 150g czerwonej fasoli
  • 1 ostra papryczka 
  • sól, pieprz
  • 50g żółtego sera
  • olej
                                                                PRZYGOTOWANIE:

Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru, dodajemy mięso, smażymy aż się zarumieni, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, smażymy kolejne kilka minut, do mięsa dodajemy pomidory  z puszki i koncentrat pomidorowy, mieszamy, po chwili dodajemy fasolkę, całość smażymy, aż sos trochę zgęstnieje, przyprawiamy solą i pieprzem.
Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie V, na ciabattę nakładamy farsz, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie, lub np. w piekarniku halogenowym, posypujemy startym serem, zapiekamy w temp. 180 stopni przez ok. 10-15 minut, aż ser się rozpuści, danie bardzo proste i smaczne :) 

2 komentarze:

  1. super polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. miałem okazje dziś wypróbować szybkie danie bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń