Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

poniedziałek, 17 marca 2014

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Jajka przyrządza się bardzo szybko i zawsze sprawdzają się na imprezach, często je robię i na święta pewnie też się pojawią :)



                                                                    SKŁADNIKI:

  • 6 jaj
  • 20g pieczarek
  • 1/2 cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz
                                                             PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, w tym czasie na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojone pieczarki  z cebulką, gotowe jajka przekrawamy wzdłuż i do miseczki wyciągamy żółtka, do żółtek dodajemy pieczarki, majonez, posiekany szczypiorek (część zostawiamy do dekoracji), doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy, łyżeczką nakładamy na połówki jajek, dekorujemy odrobiną majonezu i szczypiorkiem :)

2 komentarze:

  1. Nie za bardzo przepadam za jajkami ale te wyglądają super ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne,takie znikają najszybciej,ja kupuję w Ldlu kapary i jajka wychodzą równie pyszne jak i z tuńczykiem.

    OdpowiedzUsuń