SKŁADNIKI:
- 85g masła
- 7 łyżek cukru
- 1 jajko
- 4 łyżki otrąb
- 100g mąki z pełnego przemiału
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 60g mąki pszennej
- 120g czekolady
PRZYGOTOWANIE:
W misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodać otręby, jajko, proszek i oba rodzaje mąki, wyrobić ciasto rękoma. Nabierać łyżeczką i uformować ręką małe kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozpłaszczyć lekko ręką lub łyżką. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut, aż będą złociste, po upieczeniu zostawić do ostygnięcia. Czekoladę roztopić i maczać w niej boki ciastek, zostawić do zastygnięcia :)
Wyglądają przepysznie! :) U mnie w piekarniku właśnie siedzą owsiane z czekoladą i cukrem cynamonowm. <3
OdpowiedzUsuńPycha, takie owsiane też muszę zrobić :)
Usuńzapomniałaś dodać jajko :)
OdpowiedzUsuńDzięki za czujność, gdzieś mi to jajko umkło:)
Usuń