SKŁADNIKI:
- 750dkg twarogu sernikowego w wiaderku
- 5 jaj
- 1/2 szkl. cukru
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 szkl. mleka
PRZYGOTOWANIE:
Żółtka oddzielić od białek, do żółtek dodać cukier, cukier waniliowy i utrzeć na puszystą masę, następnie dodać ser, mąkę, budyń i mleko, dalej miksować, białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Gotową masę wylać do tortownicy wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą, włożyć do rozgrzanego piekarnika do 160-170 stopni i piec przez około godzinę, uważając by się nie spiekł, po upieczeniu studzimy sernik przy uchylonym piekarniku. Smacznego :)
Budyń w proszku? Czy ugotowany?
OdpowiedzUsuń