SKŁADNIKI:
- 6 jaj
- 20g pieczarek
- 1/2 cebuli
- pęczek szczypiorku
- łyżka majonezu
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo, w tym czasie na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojone pieczarki z cebulką, gotowe jajka przekrawamy wzdłuż i do miseczki wyciągamy żółtka, do żółtek dodajemy pieczarki, majonez, posiekany szczypiorek (część zostawiamy do dekoracji), doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy, łyżeczką nakładamy na połówki jajek, dekorujemy odrobiną majonezu i szczypiorkiem :)
Nie za bardzo przepadam za jajkami ale te wyglądają super ;)
OdpowiedzUsuńPyszne,takie znikają najszybciej,ja kupuję w Ldlu kapary i jajka wychodzą równie pyszne jak i z tuńczykiem.
OdpowiedzUsuń