SKŁADNIKI:
- 175g miękkiej margaryny
- 200g mąki
- 100g cukru
- 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE:
W misce utrzeć margarynę z cukrem na gładką masę, dodać aromat, wymieszać, stopniowo dodawać jajka i miksować, wsypać mąkę i wymieszać. Połowę masy wyłożyć do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą, do drugiej połowy dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby był jednolity kolor, na jasną masę wyłożyć masę kakaową i wygładzić wierzch. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez 30 minut (ja sprawdzam patyczkiem czy nie jest mokre w środku). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Nie napisane jest ile dodać mąki,ciasto wygląda super :)
OdpowiedzUsuńJuż poprawiłam, dziękuję za czujność :)
UsuńPyszniutkie :) uwielbiam babki
OdpowiedzUsuńPrzepyszne Ciacho próbowałam super :) sama chyba zrobię :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna babeczka ;)
OdpowiedzUsuń