Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

niedziela, 14 grudnia 2014

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

Bardzo lubię kiszoną kapustę, zawsze mama w domu kisi, więc mam przeważnie jakiś słoik pod ręką, na surówkę jest idealna, szczególnie do rybki, polecam :)



                                                                    SKŁADNIKI:

  • 800 g kiszonej kapusty (z dodatkiem marchewki)
  • 1/2 pora
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 łyżki oliwy
  • pieprz
                                  
                                                               PRZYGOTOWANIE:

Kapustę przekładamy do miski, dodajemy oliwę, drobno pokrojoną cebulę i pora, doprawiamy do smaku pieprzem, dokładnie mieszamy, jeżeli mamy mało słoną kapustę, to można odrobinę posolić, taka surówka jest dobra jeszcze na dzień następny i kolejny, smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz