SKŁADNIKI:
- 1 kostka margaryny
- 1 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mąki ziemniaczanej
- 5 jajek, osobno białka i żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki octu
- 700g śliwek
- łyżka cynamonu
Kruszonka:
- 1/3 kostki margaryny
- 3/4 szkl. mąki
- 1/2 szkl. cukru
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, dodać ocet i wymieszać, białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać do masy, delikatnie mieszając mikserem na najmniejszych obrotach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz