Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

poniedziałek, 1 września 2014

BROKUŁOWY KREM

Nie miałam pomysłu na obiad, a brokuł już czekał w lodówce od dwóch dni, tak więc brokułowy krem, szybko i smacznie, chociaż nie wiem czy mąż się najadł, polecam dla fanów zielonego :)



                                                                  SKŁADNIKI:

  • 1 brokuł
  • 1 kostka bulionowa jarzynowa
  • sól
  • 1 serek topiony śmietankowy

                                                            PRZYGOTOWANIE:

Brokuła podzielić na różyczki, włożyć do garnka, zalać wodą (ok.4 szkl.), dodać kostkę bulionową i gotować do miękkości.
Zdjąć z ognia i zmiksować na gęsty krem (kilka różyczek odłożyć do dekoracji), dodać serek topiony i wymieszać, aż się rozpuści, przyprawić solą (ew. pieprzem i gałką muszkatołową), dekorujemy różyczką brokuła :)

1 komentarz:

  1. Uwielbiam zupę brokułową. Jest pyszna, tak jak wszystkie zupy kremy ;)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń