SKŁADNIKI:
- ok. 700g pieczarek
- 6 jajek
- 1 średnia cebulka
- 4 ogórki kiszone
- kilka gałązek koperku i natki pietruszki
- puszka kukurydzy
- 2,5 łyżki majonezu
- 1-2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Umyte pieczarki wrzucić do gotującej, lekko osolonej wody, gotować ok.15 minut, odcedzić i zostawić do ostudzenia, jajka ugotować na twardo.
Do miski przełożyć odsączoną kukurydzę, dodać pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną cebulkę, koperek i natkę, dodać pokrojone jajka i pieczarki (wcześniej je lekko wycisnąć), wszystko wymieszać, dodać majonez, musztardę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz