SKŁADNIKI:
- op. ciasta francuskiego
 - 150g twarogu
 - 2 łyżki cukru lub cukier waniliowy
 - 1 łyżka śmietany
 - jagody
 - jajko
 
                                                            PRZYGOTOWANIE:
Twarożek wymieszać z cukrem i śmietaną, ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nałożyć łyżką twaróg i trochę jagód, brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem, piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut, aż ciasto się zarumieni, najlepiej smakują tego samego dnia :)
Mniam, cudowne fioletowe klejnoty... Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne ciasteczka,akurat w moim guście,w Lildlu kupiłam pyszny twaróg Pilos i robię naleśniki,zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuń