Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

wtorek, 6 maja 2014

CIASTKA FRANCUSKIE Z JAGODAMI

Ciasto francuskie to idealne rozwiązanie gdy chcemy zrobić coś na szybko, mi szczególnie smakuje na słodko, wystarczy dodać owoce, lub twarożek i mamy pyszny deser, dziś zrobiłam z jagodami, miałam mrożone, ale już nie mogę doczekać się wypadu do lasu, bo najlepiej smakują prosto z krzaczka :)



                                                                   SKŁADNIKI:
  • op. ciasta francuskiego
  • 150g twarogu
  • 2 łyżki cukru lub cukier waniliowy
  • 1 łyżka śmietany
  • jagody 
  • jajko
                                                            PRZYGOTOWANIE:

Twarożek wymieszać z cukrem i śmietaną, ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nałożyć łyżką twaróg i trochę jagód, brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem, piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut, aż ciasto się zarumieni, najlepiej smakują tego samego dnia :)

2 komentarze:

  1. Mniam, cudowne fioletowe klejnoty... Uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjne ciasteczka,akurat w moim guście,w Lildlu kupiłam pyszny twaróg Pilos i robię naleśniki,zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń