Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

czwartek, 10 kwietnia 2014

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM

Święta coraz bliżej, a ja wciąż szukam pysznych pomysłów na jajka, tym razem wypróbowałam pomysł na farsz z łososiem i chrzanem, wyszły bardzo smaczne, polecam, przepis wg ,kuchni Lidla, :)



                                                                       SKŁADNIKI:

  • 6 jajek
  • 70g wędzonego łososia 
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • sól, pieprz
                                                                PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, każde jajko przekrawamy wzdłuż nożem, wyjmujemy do miseczki żółtka, do żółtek dodajemy majonez, chrzan i masło, wszystko razem rozcieramy, dodajemy drobno pokrojonego łososia i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, połówki jajek napełniamy farszem, układamy na półmisku, podajemy schłodzone i
posypane szczypiorkiem :)
Jajka na Wielkanoc

3 komentarze: