SKŁADNIKI:
- 6 jajek
- 70g wędzonego łososia
- 2 łyżeczki masła
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka tartego chrzanu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, każde jajko przekrawamy wzdłuż nożem, wyjmujemy do miseczki żółtka, do żółtek dodajemy majonez, chrzan i masło, wszystko razem rozcieramy, dodajemy drobno pokrojonego łososia i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, połówki jajek napełniamy farszem, układamy na półmisku, podajemy schłodzone i
posypane szczypiorkiem :)
posypane szczypiorkiem :)
bardzo smakowite :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na farsz.
OdpowiedzUsuńRewelacyjni nadziana .ja kupuję w Lidlu kapary i dodaję do jajeczek,mniam....
OdpowiedzUsuń