SKŁADNIKI:
- 500g tortelloni giganti z farszem grzybowym (dostępne w Lidl)
- 50g masła
- 200g pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 200ml śmietany
- 2 łyżki tartego sera (parmezan)
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
PRZYGOTOWANIE:
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i śmietanę, całość dusimy przez 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
W garnku zagotowujemy wodę, wrzucami tortellini i gotujemy do miękkości, odcedzamy, przkładamy do garnka z sosem pieczarkowym i mieszamy, przekładamy na talerze i posypujmy startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz