Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

środa, 2 kwietnia 2014

GRZYBOWE TORTELLONI

To jedno z takich dań na szybko, tortelloni można dostać z różnym farszem, tym razem kupiłam z grzybowym, do tego pieczarki, czosnek, śmietana i odrobina sera, pycha, pomysł ,kuchnia Lidla, :)



                                                                     SKŁADNIKI:

  • 500g tortelloni giganti z farszem grzybowym (dostępne w Lidl)
  • 50g masła
  • 200g pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 200ml śmietany
  • 2 łyżki tartego sera (parmezan)
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
                                                               PRZYGOTOWANIE:

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, podsmażamy kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i śmietanę, całość dusimy przez 3-4 minuty, mieszając od czasu do czasu,  przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
W garnku zagotowujemy wodę, wrzucami tortellini i gotujemy do miękkości, odcedzamy, przkładamy do garnka z sosem pieczarkowym i mieszamy, przekładamy na talerze i posypujmy startym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz