SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 2 szk. mąki
- 3/4 szkl. cukru
- 1 szkl. mleka
- 3/4 szkl. oleju
- 250-300g dżemu (ja dałam brzoskwiniowy, ale może być porzeczkowy, wiśniowy itp.)
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sodki
- 1 łyżka cynamonu
PRZYGOTOWANIE:
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dalej miksować, wlać mleko i po chwili resztę składników, wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na formę 28x23cm, wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą, włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez 40 minut, gotowe posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz