Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

wtorek, 31 marca 2015

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

To kolejny pomysł na faszerowane jajka, tym razem z tuńczykiem, koniecznie trzeba wypróbować, bo są pyszne, polecam :)




                                                                      SKŁADNIKI:

  • 6-7 jajek
  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
  • szczypior lub odrobina cebulki
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

                                                               PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż i żółtka przełożyć do miseczki, dodać odsączonego tuńczyka, 1/3 pęczka posiekanego szczypiorku lub odrobinę posiekanej cebulki, dodać jogurt, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać, nadziewać farszem połówki jajek, gotowe można udekorować papryką lub szypiorkiem :|)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz