Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

piątek, 9 stycznia 2015

SAŁATKA GYROS

Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka, która zawsze smakuje, kolorowa i smaczna, najlepsza zaraz po przygotowaniu i schłodzeniu, kapusta jest wtedy pysznie chrupiąca, polecam :)



                                                                      SKŁADNIKI:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 1 por lub średnia cebula
  • kilka ogórków konserwowych
  • 2 papryki, mogą być kolorowe
  • przyprawa do gyrosa
  • majonez, ketchup

                                                              PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na odrobinie oliwy, kapustę drobno poszatkować, odsączyć kukurydzę i fasolkę, a pora, paprykę i ogórki drobno pokroić, wymieszać wg. uznania ketchup z majonezem.
W misce układamy składniki warstwami np. kukurydza, kapusta, kurczak, fasolka, papryka, por, ogórki i część sosu, no i na to ponownie kapusta, kukurydza, reszta fasolki i pora, kurczak, ogórki, papryka i sos.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz