Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

wtorek, 21 października 2014

MAKARON Z CUKIINIĄ

Cukinię w sumie można dodać do wszystkiego, do zupy, leczo lub zapiekanki, ale najszybciej to do makaronu, lubię takie połączenie, dodatkowo dodałam pomidory i kiełbaskę, polecam, to pyszny i szybki pomysł na obiad :)



                                                                 SKŁADNIKI:

  • 500g makaronu np. penne
  • 1 cukinia
  • 3 kiełbaski
  • 1 kg. pomidorów
  • cebula
  • 2 sprasowane ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • tarty ser

                                                          PRZYGOTOWANIE:

Cebulę z kiełbaską podsmażyć na odrobinie oleju, dodać czosnek, dalej smażymy, dodać pokrojoną w kostkę cukinię, smażymy chwilę na średnim ogniu, dodać pokrojone w kostkę pomidory (można wcześniej sparzyć i obrać), przykryć i gotować jeszcze kilka minut, doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Makaron ugotować al dente, odcedzić i połączyć z sosem, lub rozłożyć na talerze i podawać polane sosem, posypać startym serem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz