Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

wtorek, 5 sierpnia 2014

PARÓWKI ZAPIEKANE

Były już  parówki zapiekane w cieście francuskim, tym razem zapiekane z serem i boczkiem, danie dość syte i łatwe w przygotowaniu, pyszna wersja zwykłych parówek, np. na kolację :)



                                                                   SKŁADNIKI:

  • parówki
  • kilka plastrów żółtego sera
  • boczek parzony (pakowany, cienkie plastry)
Parówki naciąć wzdłuż długości, w środek włożyć cienkie kawałki sera, owinąć plastrami boczku i zapiekać w rozgrzanym piekarniku lub w halogenie przez 15 minut, aż ser się rozpuści, podawać z ulubionym sosem lub z warzywami :)


2 komentarze:

  1. Urozmaicenie dla zwykłych gotowanych :) A ja z tych co lubię parówki, wiec skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba sobie urozmaicać jedzenie :)

      Usuń