Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

poniedziałek, 28 lipca 2014

FASOLKA Z OLIWĄ I CZOSNKIEM

Właśnie trwa sezon na fasolkę szparagową, u mnie w domu zawsze królowała fasolka z bułką tartą i masłem, którą oczywiście uwielbiam, muszę przyznać, że wersja z oliwą i czosnkiem jest równie pyszna, robiłam pierwszy raz, ale pewnie nie ostatni :)



                                                                     SKŁADNIKI:

  • 500g fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek, ok.3 łyżek
  • sól
  • natka pietruszki

                                                              PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić, na patelni rozgrzać oliwę, dodać sprasowany czosnek i lekko podsmażyć, dodać fasolkę, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać, posolić do smaku, smacznego :)

1 komentarz:

  1. Smacznie wygląda, ja kupiłam żółtą fasolkę w Lidlu ale zrobiłam zupę, następnym razem skuszę się na twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń