Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

czwartek, 29 maja 2014

SALSA POMIDOROWA

Teraz w sezonie grillowym taka salsa pojawia się u mnie coraz częściej, jako dodatek do grillowanych ryb i mięs, lub tak po prostu do obiadu oraz jako farsz do tortilli, można ją urozmaicać poprzez dodanie ulubionych składników, ja tym razem oprócz pomidorów, cebuli i ziół dodałam paprykę i czosnek, pycha :)



                                                                    SKŁADNIKI:

  • 3 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cebula
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz
  • oregano lub bazylia
                                                             PRZYGOTOWANIE:

Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, dodajemy drobno posiekaną cebulkę i czosnek, całość polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną ziół, dokładanie mieszamy i podajemy :)

1 komentarz:

  1. Szkoda, że jestem teraz na diecie, ale później chętnie spróbuję.

    OdpowiedzUsuń