Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

wtorek, 15 kwietnia 2014

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY

Każdy ma swój sprawdzony przepis na surówkę z kiszonek kapusty, najczęściej dodaje się cebulkę, jabłko, marchew lub por, ja lubię również z papryką, odpowiednio doprawiona jest przepyszna :)




                                                                    SKŁADNIKI:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 cebulka
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
                                                             PRZYGOTOWANIE:

Dobrze odsączoną kapustę pokroić i przełożyć do miski, dodać drobno pokrojoną cebulkę i startą na tarce (na grubych oczkach) paprykę, dodać olej i cukier, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, można udekorować natką pietruszki :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz