Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

poniedziałek, 23 czerwca 2014

ZAPIEKANE BAGIETKI ZE SZPINAKIEM

Chrupiące bagietki, zapieczone ze szpinakiem, salami i pomidorami, posypane startą mozzarellą, pyszności, idealne na kolację lub tak po prostu do schrupania, przepis z ,kuchnia Lidla, :)


                                                                     SKŁADNIKI :

  • 1 bagietka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 300g świeżego szpinaku
  • 2 pomidory 
  • 5 plastrów salami
  • 1 mozzarella
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki oleju
                                                               PRZYGOTOWANIE:

Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chilli, dodajemy pokrojone salami, po chwili wrzucić szpinak, gdy szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy pokrojone pomidory i dokładnie mieszamy, przyprawiamy gałką muszkatołową (ok.1/3 łyżeczki), solą i pieprzem do smaku, gotowy farsz nakładamy na przekrojoną bagietkę, wierzch posypujemy starty serem mozzarella, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 15 minut, aż ser lekko się zarumieni.
Jak chcemy mniej ostre, to niedodajemy papryczki chilli, smacznego :)


1 komentarz:

  1. Pyszne bagietki z świetnym farszem, ja również kupuję je w Lidlu i zapiekam z różnymi farszami a nalepiej wychodzą mi z pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń