Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

czwartek, 1 maja 2014

MASŁO CZOSNKOWE

Nie wyobrażam sobie grilla bez masła czosnkowego, niektórzy smarują pieczywo i grillują, ale chyba lepiej smakuje najpierw podpiec chlebek, a później na gorący smarujemy masełko, które zaczyna się roztapiać, pyszności, takie masło sprawdza się również poza sezonem, np. do grzanek lub innego pieczywka :)


                                                                    SKŁADNIKI:

  • kostka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • 1/3 łyżeczki papryki słodkiej lub ostrej

Do miękkiego masła dodać sprasowany czosnek, sól i paprykę, ja wolę dodać słodką, ale jak ktoś lubi na ostro to można dodać ostrej, wszystko razem dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę, masło przekładamy do maselniczki lub innego naczynia i wkładamy do lodówki do schłodzenia, najlepiej smakuje z pieczywem z grilla :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz