SKŁADNIKI:
- 4 ciabatty
- 250g mięsa mielonego, ja użyłam z indyka
- 1/2 papryki
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów pelati
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 150g czerwonej fasoli
- 1 ostra papryczka
- sól, pieprz
- 50g żółtego sera
- olej
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru, dodajemy mięso, smażymy aż się zarumieni, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, smażymy kolejne kilka minut, do mięsa dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, mieszamy, po chwili dodajemy fasolkę, całość smażymy, aż sos trochę zgęstnieje, przyprawiamy solą i pieprzem.
Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie V, na ciabattę nakładamy farsz, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie, lub np. w piekarniku halogenowym, posypujemy startym serem, zapiekamy w temp. 180 stopni przez ok. 10-15 minut, aż ser się rozpuści, danie bardzo proste i smaczne :)
super polecam
OdpowiedzUsuńmiałem okazje dziś wypróbować szybkie danie bardzo smaczne
OdpowiedzUsuń