SKŁADNIKI:
- 5 jajek
- 3/4 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- kostka margaryny
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku
- aromat waniliowy
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy roztopioną margarynę (ale nie gorącą), dalej miksując dodajemy aromat waniliowy, przesianą mąkę ziemniaczaną, proszek i mąkę pszenną, dokładnie wymieszać, masę przelewamy do formy wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 45 minut (do suchego patyczka), gotowe ciasto studzimy w formie przez ok.30 minut, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz