SKŁADNIKI:
- 1szkl. jogurtu naturalnego
- 3szkl. mąki
- 1szkl. oleju
- 1 i 1/2szkl. cukru
- 1 proszek do pieczenia
- 4 jajka
- puszka brzoskwiń
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubić na sztywną pianę, w misce mieszamy pozostałe składniki oprócz brzoskwiń, można użyć miksera, tylko na najmniejszych obrotach i do momentu uzyskania jednolitej masy, dodać białka i dokładnie wymieszać, gotowe ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, ja napełniłam formę na 6 tartaletek, a pozostałe ciasto wlałam do jednej małej blaszki, na wierzch ciasta ułożyć brzoskwinie, wcześniej odsączone i pokrojone na kawałki, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, piec przez ok. 45 minut, gotowe ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz