SKŁADNIKI:
- 1 1/2 szkl mąki
- łyżeczka sody
- ok. 300g masła orzechowego (ja dałam crunchy z Lidla)
- 60g masła
- 3/4 szkl cukru
- 2 jaja
- 100g czekolady
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę z sodą przesiać do miski, masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem, dodać jajka, gdy składniki dokładnie się połączą dodać stopniowo mąkę, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy drobno posiekaną czekoladę i wymieszać.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy małe porcje ciasta, ja formowałam w rękach małe kulki, kładłam na blachę i dociskałam tak żeby miały ok. cm wysokości, zachować odstępy między ciastkami ok. 4cm, bo jeszcze urosną, piec 13-15 minut w temp 190 stopni.
Pyszniutkie,chętnie porwę jednego z pysznym masełkim Lidlowym :)
OdpowiedzUsuń