SKŁADNIKI:
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasolki czerwonej
- 1 por lub średnia cebula
- kilka ogórków konserwowych
- 2 papryki, mogą być kolorowe
- przyprawa do gyrosa
- majonez, ketchup
PRZYGOTOWANIE:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na odrobinie oliwy, kapustę drobno poszatkować, odsączyć kukurydzę i fasolkę, a pora, paprykę i ogórki drobno pokroić, wymieszać wg. uznania ketchup z majonezem.
W misce układamy składniki warstwami np. kukurydza, kapusta, kurczak, fasolka, papryka, por, ogórki i część sosu, no i na to ponownie kapusta, kukurydza, reszta fasolki i pora, kurczak, ogórki, papryka i sos.
W misce układamy składniki warstwami np. kukurydza, kapusta, kurczak, fasolka, papryka, por, ogórki i część sosu, no i na to ponownie kapusta, kukurydza, reszta fasolki i pora, kurczak, ogórki, papryka i sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz