SKŁADNIKI:
- 500g mąki
- 1/2 kostki drożdży
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka ziół prowansalskich
SOS POMIDOROWY:
- 3 przecieru pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- 3 łyżki wody
- 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
DODATKI :
- opakowanie salami
- 1/2 pora
- 1/2 papryki
- 20 dkg żółtego sera
- 20 dkg pieczarek
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zioła, sól, olej i drożdże rozrobione w 3/4 szklanki ciepłej wody, zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut.
Wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę posmarowaną olejem i rozprowadzamy równomiernie palcami, smarujemy sosem pomidorowym i układamy kolejno składniki: salami, por, papryka, ser i pieczarki, wstawiamy do rozgrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut.
Porywam kawałek :) smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPyszna i prosta w przygotowaniu,zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuń