SKŁADNIKI:
- 1 cukinia o dość szerokim przekroju
- 100g salami
- 10 małych pieczarek
- 150g pomidorków koktajlowych
- 1 op. mozzarelli mini
- bazylia, oregano
- oliwa
- 1-2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię myjemy i kroimy w 1,5-2cm plastry, smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem i grillujemy krótko z obu stron.
Pieczarki kroimy w plastry, i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.
Na grillowane plastry cukinii nakładamy plastry salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki i pieczarki, posypujemy bazylią i oregano. Kładziemy na grillu (ja użyłam piekarnika halogenowego) i pieczemy aż ser się rozpuści, można podawać bez dodatków lub z ketchupem oraz innym sosem.
Pyszna przekąska :)
OdpowiedzUsuńPozwolę sobie skorzystać z tego przepisu ,kocham cukinię.
OdpowiedzUsuńUwielbiam cukinię a ten przepis kuchni Lidla z pewnością wykorzystam :)
OdpowiedzUsuń