SKŁADNIKI:
- 2 i 1/2 szkl mąki
- 4 jaja
- 1 szkl oleju
- 1 szkl wody gazowanej
- 1 szkl cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej i bułka tarta do formy
PRZYGOTOWANIE:
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wlać olej, chwilę miksować, dodać szklankę wody i wymieszać, na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao. Na wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą formę wylewamy ciasto, na przemian jedno na drugie, aż do wyczerpania, ja użyłam małej chochelki, wkładamy do nagrzanego do temp 180 stopni piekarnika i pieczemy 45 minut, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz