Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

wtorek, 31 marca 2015

JAJKA FASZEROWANE RZEŻUCHĄ I SZYNKĄ

Na Święta robię zawsze kilka rodzajów faszerowanych jajek, a te z szynką i rzeżuchą to jedne z moich ulubionych, polecam :)



                                                                     SKŁADNIKI:

  • 6-7 jajek
  • 2 plastry szynki
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • sól, pieprz
                  
                                                              PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż, żółtka przełożyć do miseczki, dodać drobno pokrojone plastry szynki, posiekaną rzeżuchę, majonez, musztardę i chrzan, doprawić solą i pieprzem, dokładanie wymieszać i łyżeczką nadziewać połówki jajek :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz