niedziela, 15 czerwca 2014

ZAPIEKANE KIEŁBASKI NADZIEWANE

To kolejny pomysł na szybkie danie obiadowe, sytą kolację lub gdy spodziewamy się gości, do piwka taka kiełbaska super się sprawdza :)



                                                                      SKŁADNIKI:

  • 250g pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 2 pomidory
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka curry
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 100g startego żółtego sera
  • 5-6 ulubionych kiełbasek
  • sól i pieprz
                                                               PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki pokroić pieczarki i cebulkę, dodać jajko, curry, jogurt i połowę startego sera, posolić dodać pieprz i wszystko wymieszać, kiełbaski naciąć wzdłuż, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i wypełnić farszem, resztę farszu wykładamy dookoła, pomidory pokroić w plastry i ułożyć na kiełbaskach, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut, naczynia nie przykrywamy, wtedy kiełbaska będzie ładnie podpieczona :)

1 komentarz: