Kuchnia pachnąca wanilią

Kuchnia pachnąca wanilią

środa, 16 kwietnia 2014

JAJKA FASZEROWANE - GRZYBKI

Tym razem zrobiłam jajka faszerowane majonezem, twarożkiem i rzodkiewką, a dzięki natce pietruszki i koperkowi wyszły bardzo aromatyczne, do tego kilka pomidorków i mamy piękną dekorację na świąteczny stół :)



                                                                       SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • łyżka twarożku naturalnego
  • łyżeczka posiekanego koperku i natki pietruszki
  • 2-3 rzodkiewki
  • pomidorki do dekoracji
                                                                PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu przekrawamy na pół i do miseczki przekładamy żółtka, dodajemy majonez, twarożek i ucieramy na gładką masę, dodajemy koperek, natkę i drobno pokrojoną rzodkiewkę, wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Połówki jajek układamy na talerzu, napełniamy farszem, a na wierzch układamy odkrojone od pomidorów górne części lub boki (żeby były zaokrąglone), dekorujemy majonezem :)




Jajka na Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz